perjantai 20. syyskuuta 2013

My BIG day

Elikkäs eilen oli minun suuripäivä ja pääsin käymään rajan toisella puolen. Tästä talosta lahimmälle rajanylityspaikalle on noin 10 minuutin ajomatka. Sain luvan lintsata töistä ja lähdin Danin kanssa viemään paattia talvihuoltoon ja varastoon. Kävimme vielä viimeisellä ajelulla yhdellä järvellä ja vähän shoppailemassa (en kyllä löytäyt mitään ).

Yksi pelottavampia kokemuksia elämässä oli kyllä toi rajan ylitys.
Eli ensiksi ajettiin siinä jonossa ja annettiin passit virkailijalle. Sitten alkoi kysymys tulva: Missä asutte? Minne menossa? Mitä tekemässä? Miten tunnetään toisemme? Kuinka kauan aion olla Kanadassa? Siitä selvittyä meidän piti mennä sisälle. Sisällä samat kysymykset uudestaan ja minulta otettiin sormenjäljet ja valokuva sekä sain passiin sellaisen paperin joka helpottaa rajan ylitystä jatkossa. Virkailija mies oli positiivisesti yllättynyt, kun olin täyttänyt ESTAn netissä etukäteen. (se jopa hymyili hieman). Sitten piti vielä maksaa 6 dollaria siitäpaperilappusesta passin välissä eri virkailijalle. Hän oli mukava. Sanoi, että hänellä asuu sukulaisia Suomessa ja tykkää kovasti syödä poroa. Eli ylitys USAn suuntaan meni suh kivuttomasti. Noh takasin tullessa hetken jo pelkäsin, että en pääse enää takaisin kun kyseli paljon tiukempaan sävyyn kauan olen ja mikä on status ja mitä kautta olemme perhetuttuja. Pääsin kuitenkin takaisin =))
Hassua kuinka kanadalaiset käyvät rajan takana samalla tavalla kuin me käydään Virossa. Hakemassa halvempaa alkoholia, ruokaa, bensaa ja palveluita. XD










 Pilkettä silmäkulmassa ;)


 Täysikuu


Tänään luistin koulustahaku tehtävästäni Nikin luvalla. Kun päätimme lähteä Michaelan kanssa shoppailemaan. Löysin neulepaidan, pari toppia ja bootsit (eikä maksanut paljoa, joten äiti älä suutu! ) 


Kuvassa näyttää vähän monoilta, mutta on tosi kivat! 

Ja lopuksi vielä kuva Koasta. Ei ole varmaan yhtään postausta missä ei olisi kuvaa koirulista. 

Viikonlopulle ei ole mitään suunnitelmia saa nähd mitä ilmaantuu. Maanantaina ehkä taas kirjoittelen =) 

Netta 

P.S. 
salkkarit kyllä junnaa pahasti paikallaan! 

7 kommenttia:

  1. Ääää tuol on niin nättii!!!!!! :)

    VastaaPoista
  2. Ihana tää sun blogi, alan seuraamaan :) Oon ite viettäny nyt reilun kuukauden seattlessa au pairina ja täytyy kyllä päästä käymään kanadan puolella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun pidät ja ihana tietää että muutkin kuin perhe ja kaverit lukee :) mitä pidät seattlesta? Olen ajatellut joku viikonloppu lähteä käymään siellä?

      Poista
    2. Vähän sateistahan täällä alkaa olla mut loppukesä oli ihana ja lämmin :) kannattaa käydä kun matka ei kuitenkaan usa:n mittakaavassa oo pitkä :) onks siellä muuten paljonkin au paireja?

      Poista
    3. Pari tuntia autolla sano mun perhe :) on täällä jonkun verran, mutta kaikki on saksalaisia tässä lähellä

      Poista
    4. Joo sama juttu täällä, naapurustossa lähinnä saksalaisia mut on seattlen alueella muutama muu suomalainenkin kuitenkin :)

      Poista