sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Moi vaan

täällä ei paljoa uutta tapahdu.. suprise 


Viikonloppu sujahti sateisissa merkeissä. En ole ikinä ennen ajanut sellaisessa kaatosateessa kuin eilen. Ei pystynyt näkemään eteensä yhtään. Tänne on siis luvattu koko ensiviikoksi sadetta eikä loppua näy. En tiedä miksi, mutta täällä se ei haittaa samalla tavalla kuin kotona. Ehkä siksi, että tiedän saavani auton käyttööni eikä työmääräni lissäänny sataesssa. Täällä myös sataa kuulemma kevääseen asti enemmän tai vähemmän, joten täytyy tottua. Se ei onneksi sada lumena!
onneksi otin sadetakin mukaan

Eilen sain vähhän lisätienestejä kun olin lapsenvahtina tuttava perheessä. Perheellä on kaksi lasta tyttö ja poika 8 ja 10 vuotiaat. He olivat aika hiljaisia, mutta vähitellen innostuivat juttelemaan. Hassua oli, kun he yrittivät arvailla mistä maasta olen kotoisin ensin arvasivat Australiaa ja Englantia sitten vasta Saksaa ja Ranskaa. Helppoja lapsia viettivät koko illan pelaten ja katsoen televisiota.( ihan kuin olisi omia veljiä vahtinut )  Menen varmaan joskus uudestaankin, kun kyseisen perheen aupairilla oli huonoa onnea ja hän joutui palaamaan takaisin Saksaan vain muutaman päivän vierailun jälkeen. Perhe on siis lirissä ja lisä raha ei ole koskaan pahitteeksi. Siellä oli tosi söpö koira, joka ei jättänyt millään rauhaan jos kerran rapsutti =)


Tänään grandpa kutsuin meidät päivälliselle yhteen ravintolaan. Se oli tosi kiva paikka ja ruoka oli taivaallista. Söin ihmemarinaadissa tehtyä kanaa ja valkosipuliperunamuussia sekä kauden vihanneksia ja jälkiruuaksi oli valkosuklaa juustokakku kermavaahdolla ja vadelmahillolla. NAM

Skypetin myös äidin kanssa pitkästä aikaa. Viime kerrasta taitaa olla yli viikko. Eilen juttelin myös parhaan kavrin kanssa. On ihana puhua suomea välillä ääneen. Tottakai kirjoittaa melkein joka päivä, mutta se ei ole sama asia =) Ja kun kuulee että kaikki on kotona hyvin, voi täällä olla hyvillä mielin. 

Huomenna koittaa taas maanantai ja paluu arkeen JEEEEE
Oisi myös tarkoitus lähteä yksin rajan toiselle puolelle tankkaamaan ja käyttää tilaisuuden hyväksi ja shoppailla pikkasen =) 

Nyt nukkumattia odottelemaan.

Netta 


perjantai 27. syyskuuta 2013

Two bad days with happy end

Mites siellä menee?

Mulla on ollut kaksi huonoa päivää.. Jotenkin on noussut väärällä jalalla ja asiat ei ole mennyt ihan nappiin. Ehkä se myös meinaa, että alkaa olla kotiutunut hyvin kun kehtaa huutaa noille ipanoille naamapunasena. Molemmat päivät on kuitenkin päättynyt hyvällä fiiliksellä :) 

Eilen heräsin ennen kahdeksaan kauheeseen riitelyyn. Livillä ja Lishalla oli kauhea riita vaatteista ja Koa myös itki oven takana. 
Päästyäni ylös sängystä ja katsottuani kolme jaksoa 90210 lähdin kahville yhden saksalaisen tytön kanssa ( JES VIHDOIN IHMISKONTAKTEJA PERHEEN ULKOPUOLELTA) . Hän oli tosi kiva ja nähdään varmasti uudestaan, kun asuu tossa ihan lähellä. Oli tosi vapauttavaa jutella jonkun joka on samassa tilanteessa kuin itse on :) Sen jälkeen alkoi ajorumba joka suntaan ja hermostuin aika pahasti tytöille, kun he kokoajan muuttivat mieltään, että minne mennään ja koska ja kuka tulee mukaan. 

Illalla hain Gaben tallilta ja vietin siinä vähän aikaa ennen kuin lähdettiin kohti kotia. Istuskelin aidalla ja yhtäkkiä olkapääni takaa kuului ihmeellistä tuhinaa ja katsoin taakseni ja näin tämän 

Se oli järkyttävän iso hevonen millä oli karvasäärystimet 

Tunnettu hevosihmisenä kuin olenkin meinasin pudota aidalta kun säikähdin niin paljon :p Siellä oli myös seurankipeä kissa 

Mikä noita eläimiä vaivaa en nimittäin ole kissa ihminen enkä lähesty hevosta kovin helposti. Miksi ne lähestyvät minua? (Aistivat varmaan pelon ja haluavat syödä)

Päivän päätti täydellinen auringonlasku mille ei kyllä iphonen kamera anna oikeutta 

Tänään aamu alkoi samalla tavalla kuin edellinen ja eteni saman kaavan mukaan lukuunottamatta kahvittelua.. Tytöt päättivät skipata vikan tunnin ja olin ystävällinen ja hain heidät tai olin siihen asti kun kaikki halusivatkin mennä eripaikkoihin heti äkkiä nyt samantien ja huusivat toistensa päälle jo ennen kuin auto oli edes käynnissä. No minä päätin etten mene minnekkään ennen kuin nuorin on haettu koulusta ja sillä aikaa muut pääsivät yhteisymmärrykseen ja ensin oli vuorossa talli eli taas ponia kattelemaan. Viihdytin itseäni ottamalla kuvia sekä uudella kuvanmuokkausohjelmallani. 







Ponien jälkeen Gabe treenaamaan ja Lishan ja Nelin kanssa Richmondiin vaihtamaan Lishin puhelinta. Noh se ei onnistunutkaan tänään vaan piti varata aika, joten huomenna uudestaan. Aion käyttää tilaisuuden hyväksi ja vähän kierrellä kauppoja. Mall näytti tosi isolta ja oli saman tyyppinen kuin Dubai mall. Kotiin päästyämme täällä odotti caramel sunday 

Omnom ;) 

Taitaa jäätelöt jatkossa jäädä vähemmälle, koska täälläkin on syksy alkanut ja tänään oli aika viileä päivä.

 Nyt yritämme sytyttää takkaa ( kaasulla toimiva reikä seinässä, missä kuuluisi näkyä liekkejä) ja joku toiminta leffa on pyörimässä. Onneksi huomenna saa nukkua :) 

Huomenta teille öitä mulle <3 
Netta

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Keskiviikko again


Taas on työviikko jo puolessa välissä. Tänään aamu aukesi kurkkaalla auringon paisteella ja sinisellä taivaalla. Tarkoituksena oli lähteä vähän kävelemään, mutta viileä tuuli käännytti etuajassa takaisin. Yritin opettaa Koalle uutta temppua tuloksetta. Puolen tunnin yrittämisen jälkeen luovutin, koska edistystä ei ollut tapahtunut ( kyseisen tempun rakas ässä koira oppi viidessä minuutissa eikä se todellakaan ole järjenjättiläinen) . Ehkä huomenna uudestaan :) Aamupäivän siis katselin pääasiassa 90210 sarjaa. Dan tuli kotiin lounaalle ja naureskeli kuinka olin samassa asennossa kuin aamulla hänen lähtiessä. Olin siis välissä vaihtanut kyllä vaatteet ja leikkinyt koiran kanssa. Venaillessa iltarumbaa on aikaa kirjoittaa eilisestä ja maanantaista.
Eli maanantai iltana menin Neliahin mukaan laulutunnille. Se kesti tunnin verran ja sillä aikaa istuskelin sohvalla ja kuuntelin. Minun seurana oli ylivilkas kissa ja tooosi pelokas koira

Eilen kävin ostamassa sukkia ja uuden kynsilakan sekä meikkipussin. Kiertelin myös halloween kaupassa. Täällä tursuaa sitä tavaraa nyt joka reiästä vaikka siihen on vielä kuukausi. En kyllä malta odottaa. Siellä kaupassa oli asuja joka lähtöön ja totusesti toivon, että nämä ei tule kerjäämään karkkia

Täällä on myös angry birdsit joka paikassa... Eikä täällä edes tiedetä että se on kotoisin Suomesta -_-

Juuri sopivasti oli aikaa. Viisi minuuttia lähtöön 18.00 pitää olla tanssi studiolla, 18.30 toisellapuolella kaupunkia jalkapallo kentällä, 19.00 takaisin tanssi paikassa ja 20.00 hakemassa jalkapalloilijaa.

Gotta go 
Netta 


maanantai 23. syyskuuta 2013

Mistä näitä viikonloppuja tulee

Taas on viikonloppu ohi (tuntuu et jokatoinen postaus käsittelee viikonloppua :D ). 
Yllättäen ihmeitä ei tapahtunut... Käytiin lauantaina Gaben kaa katsomassa sen hevosta, jota se vuokraa eli saa ratsastaa ja hoitaa sekä saa ilmaisia ratsastustunteja. Vaikka en mikään hevosihminen ole, toi oli kyllä kaunis hevonen ja ehkä mä alan pikkuhiljaa lämmetä niille. Tuun takas vielä heppatuttönä :p  
Sen nimi on Ace eli ässä. 


Viikonlopuksihan tänne luvattiin tälläistä ilmaa 
Mutta todellisuus oli aivan muuta 
Eli aurinkoista ja lämmintä. Mä kyllä tavallaan odotan talvea ( kyllä mä just sanoin noi) haluan nähdä millainen se on täällä. Toivon että sataisi sen verran lunta että koko paikka menisi sekaisin ja koulut suljettaisiin. Siihen ei tarvita kuulemma kuin 15 senttiä lunta yönaikana ja pakkasta 10 astetta. En kyllä ole varma onko tuo totta. Toivottavasti on! Haluaisin kerran elämässä kokea päivän jolloin koulu suljetaan lumen takia :D 

Eilen täällä oli family diner eli oli koko perhe ja molemmat isovanhemmat paikalla sekä yksi hyvä perheystävä. Syöjiä oli 14 ja ruokaa järjetön määrä. 

Tänään maanantaina päivä on mennyt sohvalla makoillen koko perheellä eli lapset eivät menneet kouluun, koska koulujen talonmiehet ovat lakossa joten koulu on kiinni... Huomenna kuitenkin on koulupäivä normaalisti. Tänään minun hommia on Nelliahs singin lesson at 15.00, Gabes practice at18.00 and Neliahs dance at 18.30 
Joten kiirettä pitää :) 
Tää viikko tulee olemaan vähän kiireisempi, koska Nik lähtee keskiviikkona Montrealiin pelaamaan socceria ja tulee takaisin maanantaina, joten tulee enemmän kuskaamista ja eväiden laittoa ja lupasin hoitaa myös dinerin torstaina. Voisi laittaa vaikka makaroonilaatikkoa. Saa nähdä mitä tulee... 

Nyt jatkan 90210 maratonia näkemisiin 
Netta 

P.s. 
Hyvää syntymäpäivää Noora ! <3 

perjantai 20. syyskuuta 2013

My BIG day

Elikkäs eilen oli minun suuripäivä ja pääsin käymään rajan toisella puolen. Tästä talosta lahimmälle rajanylityspaikalle on noin 10 minuutin ajomatka. Sain luvan lintsata töistä ja lähdin Danin kanssa viemään paattia talvihuoltoon ja varastoon. Kävimme vielä viimeisellä ajelulla yhdellä järvellä ja vähän shoppailemassa (en kyllä löytäyt mitään ).

Yksi pelottavampia kokemuksia elämässä oli kyllä toi rajan ylitys.
Eli ensiksi ajettiin siinä jonossa ja annettiin passit virkailijalle. Sitten alkoi kysymys tulva: Missä asutte? Minne menossa? Mitä tekemässä? Miten tunnetään toisemme? Kuinka kauan aion olla Kanadassa? Siitä selvittyä meidän piti mennä sisälle. Sisällä samat kysymykset uudestaan ja minulta otettiin sormenjäljet ja valokuva sekä sain passiin sellaisen paperin joka helpottaa rajan ylitystä jatkossa. Virkailija mies oli positiivisesti yllättynyt, kun olin täyttänyt ESTAn netissä etukäteen. (se jopa hymyili hieman). Sitten piti vielä maksaa 6 dollaria siitäpaperilappusesta passin välissä eri virkailijalle. Hän oli mukava. Sanoi, että hänellä asuu sukulaisia Suomessa ja tykkää kovasti syödä poroa. Eli ylitys USAn suuntaan meni suh kivuttomasti. Noh takasin tullessa hetken jo pelkäsin, että en pääse enää takaisin kun kyseli paljon tiukempaan sävyyn kauan olen ja mikä on status ja mitä kautta olemme perhetuttuja. Pääsin kuitenkin takaisin =))
Hassua kuinka kanadalaiset käyvät rajan takana samalla tavalla kuin me käydään Virossa. Hakemassa halvempaa alkoholia, ruokaa, bensaa ja palveluita. XD










 Pilkettä silmäkulmassa ;)


 Täysikuu


Tänään luistin koulustahaku tehtävästäni Nikin luvalla. Kun päätimme lähteä Michaelan kanssa shoppailemaan. Löysin neulepaidan, pari toppia ja bootsit (eikä maksanut paljoa, joten äiti älä suutu! ) 


Kuvassa näyttää vähän monoilta, mutta on tosi kivat! 

Ja lopuksi vielä kuva Koasta. Ei ole varmaan yhtään postausta missä ei olisi kuvaa koirulista. 

Viikonlopulle ei ole mitään suunnitelmia saa nähd mitä ilmaantuu. Maanantaina ehkä taas kirjoittelen =) 

Netta 

P.S. 
salkkarit kyllä junnaa pahasti paikallaan! 

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Keskiviikko

Tänään taitaa olla jo keskiviikko iltapäivä. Tyttelit on haettu koulusta ja dineri on valmistumassa. Tänään on tulossa kanasalaattia, papuja ja valkosipulileipää.

Maanantai iltana meille tuli kylään sama perhe kuin sunnuntainakin. Lapset innostuivat leikkimään minun huoneessa ja laitettiin kaikille hienot meikit. Meikkaajina toimi 2v. ja 4 v.

Tiistai, normaali lorvailu aamupäivä. Otettiin rennosti Koan kanssa ja katselttiin srajoja telkkarista.
 Omaa kivaa odotellessa koulun loppumista.
 Kuka haluaa vuokrata koulun nurmikon? 

Tänään päätin vihdoin ottaa itseäi niskasta kiinni ja lähteä kävelemään (kyllä äiti MINÄ kävelin! ja jätin auton pihaan) . Kävelin postiin(n.2,5km ja takas) ja laitoin yhden paketin matkaan. Valitsin hitaimman/halvimman lähetystavan ja kassatäti sanoit että pakettilla saattaa mennä se 28 viikkoa eli n.7 kuukautta. Ehkä joku lähtee sitä täältä kävellen kuljettamaan kun niin kauan kestää.. 

Tässä kuitenkin kuvia kävelyreissusta =) 
 Jokaiselle parkkiruudulle on oma maksulaite.
 Ei mee montaa bussia.
 Syksy on tullut, vaikka lämpöä on se 20 ja aurinkoa.












 Löyty ensviikolle tekemistä.

 Ei tuu paljoo lunta ku ei oo paljo marjoja.

 wuf

Vihdoin löysin tollasen tikun millä voi tehdä hienoja kukkasia kynsiin =))))) 

Tänään ei sitten ookkaan muuta hommaa kuin vaan olla, koska Gabe on kipeä eikä mene harjoituksiin. Voisi katsoa jonkun hyvä leffan ja asentaa puhelimeen uuden päivityksen. 

Kiltit kysykää jos on jotain mitä haluaisitte tietää tästä paikasta, reissusta tai minusta. Alkaa nopeasti loppua kirjoitettava, kun katselen joka päivä leffoja ja makoilen sohvalla XD 

Heips
Netta